Cristian Bolduţ – antrenor de karate kyokushin cu „4 Dan”

Cristian Bolduţ, unul dintre cei mai valoroşi practicanţi de karate kyokushin din România, a obţinut în urmă cu câteva zile, şi oficial, gradul „4 DAN” în ramura sportivă pe care o practică aproximativ 30 de ani. Prezent în vara acestui an la un stagiu internaţional de pregătire ce a avut loc în Bulgaria, antrenorul şi sportivul Clubului Vidalis Zalău a susţinut examentul pentru obţinerea gradului „4 Dan”, examen pe care l-a trecut „cu brio”, spune zălăuanul.
„Ca să poţi susţine un astfel de examen în kyokushin, trebuie să fii examinat de Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Europene de Karate Kyokushin, dacă esti european, altfel, de Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Mondiale de Karate Kyokushin. La finalul stagiului am susţinut şi eu examenul pentru gradul „4 Dan”, fiind felicitat de preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Kyokushin, Kenji Midori, dar şi de mulţi alţi sportivi şi antrenori prezenţi la acest amplu eveniment. În urmă cu câteva zile am intrat în posesia centurii şi a Certificatului, venite de la Federaţia Mondială. Pe centură este brodat numele meu, iar certificatul este atestat de Comisia Tehnică”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.
2001 a fost anul în care Bolduţ a obţinut primul Dan în karate kyokushin, iar trei ani mai târziu, a obţinut gradul „2 Dan”. În 2009, la finalul unui examen dificil, karateka zălăuan a devenit antrenor cu gradul „3 Dan”.
În 2010, Cristian Bolduţ a devenit sensei – „profesor” în karate kyokushin, la finalul unui exament în care a fost nevoit să se lupte cu 50 de adversari.

Leave a Comment